SCHEDULE FOR CANINE CONFERENCE 2018

Day 1, June 23:

8:00 - 8:30 REGISTRATION 8:30 - 9:00 Welcome and Opening 30min

9:00 - 10:30 OPENING TALK: THE ORIGINS OF DOGS by Clive D.L. Wynne PhD - 1,5h talk

10:30 - 11:00 Refreshment Break 30min

11:00-12:30 APPLIED CANINE OLFACTORY PROCESSING by Simon Gadbois PhD - 1,5h talk 11:00-12:30 THE CANINE IDENTITY CRISIS by Lisa Gunter PhD - 1,5h talk

12:30 - 14:00 Lunch Break 1,5h

 $14:00-15:30\,$ THE SCIENCE OF THE THERAPY DOG by Sasha Protopopova PhD - 1,5h talk $14:00-15:30\,$ WHAT DO DOGS SEE IN US? by Erica Feuerbacher PhD - 1,5h talk

15:30 - 16:00 Refreshment Break 30min

16:00 – 17:30 DO AS I DO TRAINING by Monique Udell PhD - 1,5h talk 16:00 – 17:30 STRONGER TOGETHER by Charlotte Duranton PhD - 1,5h talk

17:30 - 18:00 Afternoon Break 30min 18:00 - 19:00 Q&A SESSION held by Nicole Pfaller-Sadovsky, BSc (Hons) MSc - 1,0h 19:00 End of Day 1

Day 2, June 24:

8:45 - 9:00 Welcome and Opening 15min

9:00-10:30~ BEHAVIORAL ECONOMICS OF DOG TRAINING by Erica Feuerbacher PhD - 1,5h talk 9:00-10:30~ WHAT CAN SHORT-TERM FOSTERING DO FOR THE DOG WELFARE IN SHELTERS by Lisa Gunter PhD - 1,5h talk

10:30 - 11:00 Refreshment Break 30min

11:00-12:30 THE DYNAMIC OF MOTIVATION by Simon Gadbois PhD - 1,5h talk 11:00-12:30 'MIS'BEHAVIOR OR DOG BEHAVIOR by Monique Udell PhD - 1,5h talk

12:30 - 14:00 Lunch Break 1,5h

14:00 – 15:30 FEELING GOOD: WHAT IS WELFARE? by Charlotte Duranton PhD - 1,5h talk 14:00 – 15:30 INCREASING ADOPTIONS: BEST PRACTICES FOR MEET-AND-GREETS by Sasha Protopopova PhD - 1,5h talk

15:30 - 16:00 Refreshment Break 30min

16:00 - 16:30 Q&A SESSION held by Nicole Pfaller-Sadovsky, BSc (Hons) MSc – 30min

16:30 - 18:00 SUMMARY OF THE CONFERENCE & PANEL DISCUSSION moderated by Clive D.L. Wynne PhD - 1,5h 18:00 - 18:30 Timeslot for group picture & individual pictures 30min 18:30 End of Conference